Magyar Építőművészek Szövetsége | kommunikáció
   2019. szeptember 16. 22:17
keresés:  
kapcsolat | hírlevél | oldal térkép   
kommunikáció| aktuális közlemény

belföld | külföld aktuális | archív   

2012.02.16

NKA Tájékoztató - Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiuma

L. Simon László elnök úr kezdeményezésére új kollégiumi struktúrába szerveződött Nemzeti Kulturális Alap.

A korábbi Építőművészeti Szakmai kollégium és a Műemlékvédelmi és régészeti Szakmai Kollégium összevonásából született meg az Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiuma.

Réthelyi Miklós miniszter úr által kinevezett kurátorok jórészt a korábbi két kollégium tagjai közül kerültek ki: az Építőművészeti Kollégiumból Földes László és Pottyondy Péter építészek, míg a Műemléki és Régészeti Kollégiumból Farkas Mária és Mihályfi László építészek és Zsidi Paula régész. Új kurátorként került a kollégiumba Dr. Müller Ferenc építész. A kollégium vezetője Pottyondy Péter.

Az új szakmai kollégium tevékenysége lényegében a korábbi két kollégium területét fedi le. Jó hír, hogy 2012-ben nő a pályáztatásra fordítható keret. Az új kollégium támogatási kerete meghaladja a korábbi két kollégium keretének összegét. Kollégiumunk 2012 tavaszán összesen 9 témakörben kíván támogatási pályázatot kiírni. Jelenleg a pályázati kiírások jóváhagyása folyik. Tájékoztatónkkal két fontos változásra kívánjuk felhívni a figyelmet:

A pályázati kiírások a megszokottnál korábban, 2012. február 23-án fognak megjelenni az NKA honlapján, így a beadás is korábban, a megszokott április 12. helyett 2012. március 23-án lesz.
Fontos változás, hogy a könyvkiadás és a folyóirat-kiadás támogatásával két új, kollégium, a Könyvkiadás Kollégiuma és a Folyóirat-kiadás Kollégiuma foglalkozik ezen túl. A Könyvkiadás Kollégiuma a tervek szerint évente kétszer tesz közzé pályázati kiírást. Idén 2012. március 23-án hirdetnek támogatási pályázatot, aminek beadása 2012. április 23. lesz. A második pályázási időszak szeptember, október környékére tevődik.
A Folyóirat-kiadás Kollégiuma idén januárban elbírálta a múlt év végéről áttolódott pályázatokat. Elképzelésük szerint 2012 szeptemberében fogják megjelentetni a 2013-ra szóló pályázataikat.
Mindkét kollégium együttműködést kezdeményezett a szakmai kollégiumok kurátoraival, így az Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiuma tagjaival is.

Kérünk minden régi és új pályázónkat, hogy kísérjék figyelemmel az NKA honlapján megjelenő információkat, tájékoztatókat, illetve ügyeljenek az új határidők pontos betartására!

Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiuma


Utolsó módosítás: 2012.02.16 07:57

Rövid link küldése e-mailben. Linkek a tartalomhoz.


Rövid link:

Beszédes link:

 
Rövid link küldése e-mailben. Rövid link küldése e-mailben.
 

 

 
QR kód a tartalomhoz QR kód a tartalomhoz

  
  

Lap tetjére

  
  
kapcsolat | impresszum | ajánlom ismerőseimnek | hírlevél | oldal térkép |

© 2019 Magyar Építőművészek Szövetsége