Magyar Építőművészek Szövetsége | pályázatok-díjak
   2019. június 26. 00:02
keresés:  
kapcsolat | hírlevél | oldal térkép   
pályázatok-díjak| hazai - tervpályázatok

belföld | külföld aktuális | archív   

2016.08.25

VISEGRÁDI NÉGYEK CSALÁDI HÁZAI 2016

VISEGRÁDI NÉGYEK CSALÁDI HÁZAI 2016 A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA: A Magyar Építőművészek Szövetsége

A PÁLYÁZAT CÉLJA:

A Magyar Építőművészek Szövetsége 2008. óta minden évben megrendezi a Visegrádi Négyek Családi Házai vándorkiállítást, mely az Európai Unión belül a politikai analógia mintájára egy erős Közép-Európai szakmai együttműködés kerete. A V4 társult országai Magyarország mellett Csehország, Szlovákia és Lengyelország. Megítélésünk szerint a magyar építész társadalom érdeke, hogy a régió azonos múltú, történelmű és kultúrájú országainak építészeti teljesítményeivel rendre összemérje magát, szellemi teljesítményét, hogy evvel folyamatosan napra kész visszajelzést kapjon aktuális állapotáról. A most pályázott program tehát a IX. ciklus. A kiállítás a MÉSZ, a Lengyel Építész Szövetség (SARP) a Szlovák Építészek Szövetsége (SAS) és a Cseh Műszaki Egyetem Építészkara együttműködése segítségével, országonként 4-4 épületet mutat be, így képet adva a V4 országok családiház építészetének aktuális szellemi és fizikai állapotáról. A pályázat eredményeképpen létrejövő vándorkiállítást a MÉSZ az érintett országok építész szervezeteinek együttműködésével megfelelően meghirdetett körülmények között, teljes szakmai nyilvánossággal bemutatja Budapesten, Prágában, Krakkóban, Kassán és Pozsonyban. A vándorkiállítás anyagából katalógus készül.

A PÁLYÁZAT FORMÁJA:

Egyfordulós, nyílt, on-line pályázat. Nevezési díj nincs.

A RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI, BEKÜLDHETŐ PÁLYAMŰVEK SZÁMA:

A pályázaton egy pályázó legfeljebb egy épülettel (családi házzal) pályázhat, amelynek használatbavétele 2015. április 15. és 2016. július 30. között megtörtént

A PÁLYÁZATBÓL VALÓ KIZÁRÁS:

A Bíráló Bizottság köteles kizárni mindazokat, akik a pályázati feltételeknek nem tesznek eleget, illetve nem felelnek meg.

A PÁLYÁZAT ÜTEMEZÉSE:

Meghirdetés, regisztráció kezdete:2016. augusztus 24.
Kérdések határideje: 2016. szeptember 18.
Kérdésekre adott válaszok határideje: 2016. szeptember 25.
Pályaművek beadásának határideje: 2016. október 10. 24:00
Eredményhirdetés, kiállítás megnyitó: 2016. november 7.
A pályázatot bemutató kiállítás: 2016. november 7-15

A PÁLYÁZAT DÍJAZÁSA:

A Bíráló Bizottság az általa legmagasabbra értékelt 4 alkotásból összeállítja a Visegrádi Négyek Családi Házai 2016 kiállítás magyar anyagát.

A BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG:

Krizsán András DLA építész, a MÉSZ elnöke
Nagy Csaba építész, a MÉSZ elnökségi tagja
Kovács Csaba építész, a MÉSZ elnökségi tagja

A BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG MUNKÁJA, EREDMÉNYHIRDETÉS:

A Bizottság munkája nem nyilvános. Az eredmények kihirdetésére a budapesti kiállítás megnyitón kerül sor, amelyek időpontjáról a pályázók elektronikus úton, előzetesen is értesítést kapnak. Az időpont megjelenik a MÉSZ www.meszorg.hu honlapján. A budapesti kiállítás helyszíne: Magyar Építőművészek Szövetsége Székháza, Kós Károly terem, 1088 Budapest, VIII. ker., Ötpacsirta utca 2.

A PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ ÉS A NEVEZÉSI LAP BESZERZÉSE, REGISZTRÁCIÓ:

A pályázaton kitöltött on-line regisztrációval lehet részt venni. Regisztráció: www.meszorg.hu/p/index.php?m=palyazat&lap=1179 Egy pályázó egy épülettel pályázhat. A regisztrációval a pályázó elfogadja a pályázati feltételeket, és ezzel elismeri, hogy a beküldött épület és képei minden tekintetben megfelelnek a kiírási feltételeknek. A regisztrációkor a nevezési lap kitöltése után minden pályázó megkapja a saját, automatikusan generált alfanumerikus kódját, amely a feltöltött anyaga azonosítására szolgál.

BEADANDÓ MUNKARÉSZEK, FORMAI ÉS TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK:

1.) Az épület neve magyar és angol nyelven 2.) Az épület helyszíne 3.) A tervező(k) neve 4.) Arckép a tervező(k)ről 5.) Az épület terveinek képei tovább feldolgozásra, nyomtatásra alkalmas felbontásban, fekete fehér színben, rendezett szerzői joggal: - Helyszínrajz / kertterv (1:500 részletezéssel) - Jellemző szintek alaprajzai (1:200 részletezéssel) - Metszet (1:200 részletezéssel) - Jellemző homlokzatok és/vagy utcakép (1:200 részletezéssel) 6.) Az épület fotói (legfeljebb 6 db) tovább feldolgozásra, nyomtatásra alkalmas felbontásban, rendezett szerzői joggal

A PÁLYÁZATI ANYAGOK BENYÚJTÁSA:

A pályázati anyagok fogadása egy központi szerveren történik, ahová a pályázók a nevezési lap kitöltése, illetve az előzetes regisztráció után tölthetik fel file-jaikat. A regisztráció és a feltöltés ezen az oldalon végezhető el: Ide kerül a MÉSZ rendszergazda által generált link A feltöltő oldalon minden felhasználónak csak a saját adatállományaihoz van hozzáférési joga. A feltöltött képek, annak a pályázó általi lezárásáig és beküldéséig módosíthatóak, ám a pályázó által lezárt pályázatok felnyitására nincs mód. A regisztráció alkalmával minden pályázó egy automatikusan generált alfanumerikus kódot kap, amelyet a továbbiakban az általa feltöltött fájlok neve tartalmaz. A kérdéseket a pályázók a pályázati felületen tehetik fel, és azokra választ is a felületen keresztül kapnak. Figyelem! A leadási határidő előtt, az utolsó napokban a feltöltés lelassulhat, ezért kérünk minden pályázót, hogy a feltöltést minél hamarabb kezdjék meg.

SZERZŐI JOGOK:

A díjazottak hozzájárulnak ahhoz, hogy fényképeiket a kiírók a kiállításon bemutassák. A pályázó lemond a pályamű kiírók általi felhasználásával kapcsolatos díjigényéről, valamint díjigény nélkül engedélyezi, hogy a kiírók a Bíráló Bizottság tagok részére, zárt internetes oldalon keresztül a pályázataikat megküldjék. A pályázat résztvevői a pályaművek beküldésével elfogadják a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárulnak, hogy a kiírók a kiállításon, a pályázattal és a kiállítással kapcsolatos online és print publikációkban, illetve az ezeket népszerűsítő reklámkampány során képeiket – a készítő nevének minden esetben való feltüntetésével egyidejűleg – ám térítésmentesen használják, valamint azokat a pályázat archívumában megőrizzék. A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy személyes adataikat (név, cím, telefonszám, e-mail cím) a kiírók a pályázat időtartama alatt, valamint az azt követő 1 évig kezeljék. A személyes adatok kezelése célhoz kötött, (azok harmadik személyek számára át nem adhatóak), valamint megfelel a vonatkozó jogszabályoknak. Kiírónak jogában áll közzétenni a pályázat beadandó munkarészeit. A pályázó a pályázat benyújtásával kifejezetten kijelenti, elismeri és szavatolja, hogy az általa beküldött épület saját tervezésű alkotás, a róla készített felvétel semmilyen szerzői jogot, védjegyet, erkölcsi jogot, magán/kiadói vagy egyéb szellemi jogot nem sért bármely szervezet vagy személy kapcsán, valamint hogy semmilyen harmadik félnek nincs jogi követelése a pályamű kapcsán.

Krizsán András DLA
elnök
Magyar Építőművészek Szövetsége

Regisztráció: www.meszorg.hu/p/index.php?m=palyazat&lap=1179


Utolsó módosítás: 2016.09.17 23:25

Rövid link küldése e-mailben. Linkek a tartalomhoz.


Rövid link:

Beszédes link:

 
Rövid link küldése e-mailben. Rövid link küldése e-mailben.
 

 

 
QR kód a tartalomhoz QR kód a tartalomhoz

  
  

Lap tetjére

  
  
kapcsolat | impresszum | ajánlom ismerőseimnek | hírlevél | oldal térkép |

© 2019 Magyar Építőművészek Szövetsége